Nieuwe brug over E40 in Affligem

Sie sind hier

Nieuwe brug over E40 in Affligem

Victor Buyck Steel Construction Affligem

Affligem, België – In de nacht van vrijdag 5 februari op zaterdag 6 februari heeft Victor Buyck de stalen onderbouw voor de nieuwe brug in Affligem geplaatst. De vier stalen liggers, per twee gekoppeld, hebben een lengte van 48,5 meter. Elk gekoppeld deel weegt zo’n 110 ton. Victor Buyck stond in voor de fabricage, conservering en montage. De nieuwe brug is in de eerste plaats voor voetgangers en fietsers bedoeld, auto’s zullen beurtelings over de brug kunnen rijden.

Een week voor de montage hebben we de liggers met speciaal transport van onze werkhallen te Wondelgem naar Groot-Bijgaarden vervoerd. Op 5 februari om 23u werd de E40 in beide richtingen afgesloten ter hoogte van de werflocatie. Op de rijstroken richting Brussel werd de mobiele kraan met een hijscapaciteit van 750 ton geïnstalleerd, in de richting van Oostende werden de gekoppelde liggers naar de werf aangevoerd. Dankzij een minutieuze voorbereiding verliep de montage vlekkeloos, en konden beide rijstroken na zeven uur terug in gebruik genomen werden.

Stadsbader werkt in de komende weken verder de brug af.

Een toonbeeld van teamwork binnen Victor Buyck, en met het Agentschap Wegen en Verkeer, Stadsbader, Michielsens en Van Egdom!

Victor Buyck Steel Construction Installatie Affligem (1).jpg   Victor Buyck Steel Construction Installatie Affligem (2).jpg Victor Buyck Steel Construction Installatie Affligem (3).jpg  Victor Buyck Steel Construction Installatie Affligem (4).jpg