Transport van derde brug Cluster II naar de werf

Sie sind hier

Transport van derde brug Cluster II naar de werf

Victor Buyck Steel Construction Cluster II

Oelegem, België – Voor het project Cluster II is de afgelopen week de derde brug naar de werf getransporteerd in samenwerking met Sarens.  

Het project omvat 5 generieke bruggen over het Albertkanaal die Victor Buyck tekent, fabriceert en monteert in opdracht van Via T Albert vanaf september 2019 tot en met mei 2022.

Op zondag 28 februari heeft Victor Buyck het brugdek en de vijf bouwdelen, die later de bogen van de brug zullen vormen, in onze vestiging te Wondelgem geladen op een ponton. Na een vlot transport over de Vlaamse waterwegen is het brugdek op zondag 7 maart aangekomen op de werf te Oelegem. Onze monteurs, lassers en schilders zullen daar de komende weken de brug verder afwerken en gereedmaken voor het invaren op haar definitieve plaats, wat eind juli 2021 zal plaatsvinden.

Ondertussen werkt Victor Buyck op verschillende plaatsen intensief verder aan de 5 bruggen van het Cluster II project:

  • De eerste brug te Lummen gaat deze maand open voor het wegverkeer
  • De tweede brug te Meerhout maken we op lokatie klaar voor de invaaroperatie begin mei 2021
  • De derde brug te Oelegem is nu op de de werf
  • De vierde brug te Kuringen wordt afgewerkt in de ateliers van Victor Buyck om getransporteerd te worden naar de werf eind mei 2021
  • De vijfde en laatste brug te Paal-Tervant wordt gefabriceerd in de ateliers van Victor Buyck, deze zal in september 2021 vervoerd worden naar de werf

Victor Buyck Steel Construction - Cluster II (2).jpgVictor Buyck Steel Construction - Cluster II (1).jpg

Pers: