Victor Buyck bouwt de grootste beweegbare brug van Europa!

Sie sind hier

Victor Buyck bouwt de grootste beweegbare brug van Europa!

Victor Buyck Steel Construction Zeebrugge

Zeebrugge, België - Na een intensief D&B tendertraject heeft de haven van Zeebrugge (MBZ) aan de Tijdelijke Maatschap Artes Depret – Artes Roegiers – Victor Buyck Steel Construction – Agidens de opdracht gegund voor de bouw van een nieuwe, beweegbare brug over het Verbindingsdok te Zeebrugge. De nieuwe brug moet de kleinere beweegbare brug in het Verbindingsdok vervangen en zal naast een betere verbinding voor het havenverkeer, tevens de achterhaven veilig bereikbaar maken voor fietsen.

Het ontwerp van de brug houdt rekening met het zware havenverkeer en de brug zal kunnen draaien zodat schepen tot 55 meter breed doorkunnen, nu reeds voorzien dus op de breedte van de nieuwe zeesluis, die één der komende jaren in Zeebrugge gerealiseerd wordt.

De brug heeft een totale lengte van 400m, met vaste bruggen in beton en met centraal een beweegbare, stalen draaibrug, 130 meter lang. De symmeterische draaibrug werkt volgens hetzelfde principe als de vernieuwde Wiedauwkaaispoorbrug in Gent, 10 jaar terug succesvol gerealiseerd met dezelfde combinatie (Artes Depret - Victor Buyck - Agidens).

De brug zal in zijn geheel in Wondelgem gemaakt worden, na transport met ponton wordt de brug tijdens een stremming van het havenverkeer gemonteerd, voorzien in het najaar van 2021.

Het wordt niet alleen de grootste beweegbare brug van België, groter dan de nabijgelegen A11 bruggen (eveneens in 2017 gerealiseerd door Victor Buyck), maar zelfs de grootste beweegbare brug van Europa! Hiermee zal de brug over het Verbindingsdok “onze” hefbrug ‘Gustave Flaubert’ over de Seine in Rouen (F) van de eerste plaats duwen.

Partners Victor Buyck Steel Construction:

  • Algemene aannemer + penvoering: Artes Depret – Artes Roegiers
  • Elektromechanica: Agidens
  • Studiebureau algemeen: SBE
  • Studiebureau staalbouw: Stendess

Victor Buyck Steel Construction ZeebruggeVictor Buyck Steel Construction ZeebruggeKnipsel4.JPG