Victor Buyck gebruikt batterijen om te lassen

Sie sind hier

Victor Buyck gebruikt batterijen om te lassen

Victor Buyck Steel Construction gebruik batterij

Machelen, België - Op de werf van de nieuwe fietsbrug A201K in Machelen test VBSC een nieuwe techniek om de laswerken (en andere werkzaamheden) van stroom te voorzien. 

We maken er gebruik van een hybride opstelling met een high performance batterij en een generator. De test is een groot succes en de resultaten veelbelovend. Gemiddeld genomen worden +/- 70% van de werken die stroom vereisen op de batterij belast, voor de overige 30% springt de generator nog bij.

Victor Buyck Steel Construction - Batterij.pngTijdens de werken wordt de batterij opgeladen door de generator, dit klinkt misschien tegenstrijdig, maar dit is een gelijkaardig principe als bij de hybride wagen. De generator wordt veel constanter belast en de piekstromen (laswerken), worden door de batterij opgevangen. Hierdoor werkt de generator veel efficiënter en kan een generator met kleinere capaciteit gebruikt worden.

Bij de batterij / hybride opstelling doet de batterij eigenlijk aan peakshaving (net zoals thuisbatterij). Lage verbruiken worden geleverd door de batterij alleen, hoge verbruiken topt deze af waardoor generator telkens op zijn meest efficient toerental kan draaien om stroom bij te leveren.

Wanneer de batterij bijna plat is, slaat de generator aan en laadt de generator in +-3h de batterij terug op aan zijn ideaal toerental. 

Victor Buyck Steel Construction - Batterij (4).jpgDe hybride opstelling levert een tastbare reductie aan de CO2-uitstoot en past hiermee helemaal in het kader van onze continue inzet om duurzamer te ondernemen. Een geslaagde test die we zeker gaan verder zetten op onze volgende projecten!

31/01/2024