Victor Buyck bouwt vier nieuwe bruggen over de R4

Vous êtes ici

Victor Buyck bouwt vier nieuwe bruggen over de R4

R4WO - Copyright Ney & Partners

Gent, België –  In het kader van de ombouw van 14 knooppunten van de R4 West en Oost zal Victor Buyck Steel Construction maar liefst 4 stalen kunstwerken leveren en monteren in de periode 2024 tot 2028.

De 4 bruggen zijn gelegen in Wondelgem binnen een straal van 1,5 km rond onze productiesite.

Zo komt er een nieuwe wegbrug die een piramide-vorm heeft en als het ware de toegangspoort van Gent via het Noorden zal worden. Met 3 rijvakken in beide richtingen, een fietspad en een ecopassage zal deze brug met een breedte van 55m de Ringvaart kruisen.

NeyAndPartners_Bravo4_W11a_SWO_3_n°_WEBBIG©NeyandPartners-Omgeving-scaled.jpgVerder zal een spoorbrug over de R4 vervangen worden door een nieuw exemplaar en wordt er parallel ook een nieuwe fietsbrug naast gebouwd. Als laatste wordt er een tweetal kilometer verder nog een nieuwe fietsbrug gebouwd over de R4 die nieuwe en bestaande fietsnetwerken langs de R4 met elkaar zullen verbinden.


Victor Buyck Steel Construction voert deze werken uit in opdracht van het consortium BRAVO-4, dat midden 2021 de ombouw van de 14 knooppunten van de R4 West en Oost gegund kreeg van De Werkvennootschap.

Ontwerp- en ingenieurs-bureau NEY staat het consortium bij gedurende het gehele traject.

We kijken er enorm naar uit om aan dit prachtige project te starten en danken de partners voor het vertrouwen.

Externe link:

Renders: © Ney & Partners

8/05/2024