Victor Buyck prikkelt de nieuwsgierigheid!

Vous êtes ici

Victor Buyck prikkelt de nieuwsgierigheid!

Victor Buyck Steel Construction - studenten op bezoek

Eeklo, België - het is dinsdag 25 oktober 2022 – omstreeks 9u15 bij Victor Buyck Steel Construction: “Woah, glitters!”, “Kijk, die vloer! Glitters!”, “Glitterfeestje!”. Niet meteen de woorden die je verwacht te horen als mensen onze Loft betreden.

Het net binnengekomen publiek was natuurlijk niet van de minste. Zeventien 10- à 11-jarigen van de Freinetschool De Kleine Helden uit Eeklo en hun juf kwamen langs voor een bedrijfsbezoek bij Victor Buyck Steel Construction en waren meteen dolenthousiast!

De voorbije weken hadden ze in de klas met z’n allen een groot project rond bruggen en alles wat daarbij komt kijken uitgewerkt, dankzij een nieuwsgierige leerling die een boek over dat onderwerp koos in de bibliotheek. Een bezoek bij Victor Buyck Steel Construction was dus de kers op de taart.

De kinderen kregen eerst een rondleiding in onze werkplaats waar ze danig onder de indruk waren van de verschillende machines, de grootte van de werkstukken en de aanwezige brugdelen. Ze waren heel geïnteresseerd en wilden echt weten hoe alles in elkaar stak.

Na de rondleiding volgde een vragenuurtje waar de leerlingen zich helemaal konden laten gaan. Ze vuurden de ene vraag na de andere af tot het tijd was om af te sluiten.

Victor Buyck - Kleine helden Eeklo.jpgDiezelfde middag mochten we bij Victor Buyck Steel Construction nog een heel ander publiek verwelkomen. Het 6de middelbaar Industriële Wetenschappen van Don Bosco Sint-Denijs-Westrem bezocht Victor Buyck Steel Construction door een geïntegreerde proef van 2 studenten. Zij schrijven een eindwerk over het maken en ontwerpen van bruggen en kozen Victor Buyck Steel Construction uit voor een bedrijfsbezoek met hun medeleerlingen.

Deze studenten kregen eerst een presentatie over sterkteberekeningen zodat ze de leerstof vanop school konden toetsen aan praktijkvoorbeelden. Al snel was duidelijk dat het niveau in deze groep hoog lag. De leerlingen stelden veel vragen en kwamen heel intelligent over.

Volgend op de presentatie leidden we de studenten rond in onze werkplaats. Ook hier zagen we veel interesse en ontzag bij de scholieren voor de grote werkstukken en de verschillende brugdelen.

Na de rondleiding keerden ook zij met een hoofd vol kennis en indrukken terug naar huis.

We zijn blij dat Victor Buyck Steel Construction bij groot en klein de nieuwsgierigheid en interesse van deze jongeren kan prikkelen en stimuleren.

2/11/2022