Zuidbrug Halle ingevaren op finale locatie

Vous êtes ici

Zuidbrug Halle ingevaren op finale locatie

Victor Buyck Steel Construction Zuidbrug Halle

Halle, België – Op zaterdag 16 en zondag 17 januari 2021 is de nieuwe Zuidbrug vanaf de voorbouwlocatie langs het kanaal naar de landhoofden getransporteerd. De 113 meter lange Zuidbrug verbindt de oevers van het kanaal Brussel-Charleroi in het hart van Halle. Deze brug wordt de nieuwe autoverbinding tussen de René Deboecklaan, de Suikerkaai enerzijds en de Vogelpers, de Sint-Rochusstraat anderzijds.

De voorbije maanden hebben onze lassers, schilders en monteurs het ca. 1.000T zware gevaarte samengesteld tot een heuse boogbrug.  De Covid-19 pandemie en enkele lockdowns gooiden stevig roet in het eten.  Dankzij de inspanning van al onze medewerkers hebben we de planning met een minimale vertraging kunnen realiseren en daar zijn we best trots op.

Op zaterdag 16 januari hebben we de brug - in synergie tussen de monteurs van Victor Buyck, Hebo en Mammoet Breda en Herbosch Kiere - door middel van SPMT’s opgenomen en op ponton geplaatst.

Zondag hebben 4 zware vijzeltorens op ponton de brug tot op hoogte gevijzeld. Eens op hoogte hebben we het ponton met brug versleept, in scheepstermen ‘verhaald’, naar de definitieve locatie. Tegen de late middag rustte de brug op de betonnen landhoofden.

Victor Buyck wenst al haar medewerkers en alle betrokken partijen te bedanken voor hun inzet, samen hebben we het mogelijk gemaakt om midden in de pandemie dit technisch huzarenstuk succesvol te bouwen, en zelfs de sneeuw hield ons niet tegen!

Victor Buyck Steel Construction Zuidbrug Halle Sneeuw.jpg

U kan de hele operatie herbeleven op: https://www.youtube.com/watch?v=HG1yVVYeaO8


Pers:

19/01/2021