Blue Day actie: Victor Buyck steekt de handen uit de mouwen bij Home Thaleia

U bent hier

Blue Day actie: Victor Buyck steekt de handen uit de mouwen bij Home Thaleia

De Pinte, België - Het Blue Day initiatief is ondertussen bij Victor Buyck een vaste waarde. Victor Buyck biedt aan al haar medewerkers de kans om zich gedurende een werkdag in te zetten voor een goed doel. Ook dit jaar gaan diverse acties door.

Zo ging bijvoorbeeld een enthousiast team van elf vrijwilligers eind april naar Home Thaleia in De Pinte. Home Thaleia biedt onderdak aan mensen met een beperking, of beter, aan mensen met andere mogelijkheden, onder de vorm van zestien woonverblijven gegroepeerd rond de gemeenschappelijke ruimtes, en dit in een mooie groene omgeving. Twee werkplaatsen en contacten met externe bedrijven en organisaties geven de bewoners ook de kans te werken.

IMG_0290.jpg

Omdat Home Thaleia helaas zoals de meeste sociale instellingen ondanks de subsidies toch met beperkte middelen moet zien rond te komen, waren ze blij zoals vorig jaar terug op de inzet van onze mensen te kunnen rekenen.

Na de kennismaking en een lekker ontbijt gingen we allen, met de hulp van de inwoners, aan de slag. Opruimen van zolder en knutselatelier, reinigen  van het kaarsen- en zeepatelier, reinigen van de daken (met onze hoogwerker – veiligheid eerst!), de houtopslag in orde maken en aanvullen, een parkeerplaats voor de aanhangwagen creëren, diverse werken in de tuin,... Ons Blue Day team verzette een hoop werk, en het mag gezegd: het ging vooruit!

Als deelnemer aan een Blue Day geef je een beetje van je tijd, maar krijg je zoveel terug van de bewoners en hun begeleiders. Na een afsluitende koffietafel (met lekkere home-made speculoosmousse) en dankwoord ging iedereen tevreden naar huis met een prachtige kaars, gemaakt door de inwoners van Thaleia. Een mooi souvenir!

IMG_0273.jpg

17/05/2018