Over ons

U bent hier

Staalconstructies

Onze activiteiten draaien rond twee pijlers: civiele werken en gebouwen.

Bij civiele werken gaat het om bruggenbouw, waterbouwkundige projecten en occasioneel een artistiek project. Hier onderscheiden wij ons door onze modulaire systemen en concepten en onze logistieke kennis om grote staalelementen naar de bouwwerven te brengen zodat de montage sneller verloopt.

Voor gebouwen neemt hoogbouw de belangrijkste plaats in, naast zware industriële constructies en speciale gebouwen. In al onze projecten is de input van de staalbouwer essentieel om het gebouw op te trekken.

Wij maken met onze ruime ervaring hier het verschil op vlak van bouwsnelheid, tijdelijke stabiliteit, slim ontwerpen van verbindingen en complexe logistieke uitdagingen.     

Belgisch bedrijf met internationale ambities

Met een productiecapactiteit van circa 20.000 ton is Victor Buyck Steel Construction uitgegroeid tot een internationale groep. Primair zijn we actief in België, Nederland, Frankrijk, Luxemburg en Groot-Brittannië.

Occasioneel doen we ook projecten in andere landen. Een voorbeeld is Zwitserland, waar we de hoofdzetel van JTI mee realiseerden. Voor een ander project leverden we 14 bruggen in Ghana.

We zijn trots op onze Belgische verankering, maar we geloven tegelijk dat de strategische positie van België in het hart van Europa ons de kans biedt om een internationale speler te zijn en te blijven in de staalbouwsector.

Uniek kenniscentrum

Dankzij haar jarenlange ervaring in grote, complexe projecten beschikt VBSC over een unieke kennis. En die delen we graag met onze klanten.

We zoeken steeds naar oplossingen die zowel technisch als economisch haalbaar zijn. Daarnaast zijn we heel sterk op export gericht. Ruim 80% van onze productie is bestemd voor het buitenland.

De flexibiliteit en de talenkennis van onze mensen zorgt ervoor dat Victor Buyck ook succesvolle projecten opzet in landen met andere gewoontes en culturen.

Verder bieden we onze mensen voortdurend kansen om zich bij te scholen. Regelmatig versterken ook nieuwe jonge ingenieurs de rangen. Zij worden vooral aangetrokken door de waaier aan uitdagende projecten waaraan ze kunnen meewerken.

Waardecreatie voor alle stakeholders

Victor Buyck beschikt over ervaren en gekwalificeerd personeel waarop de klant in elke fase van het bouwproces kan rekenen. Wij worden graag vanaf de conceptfase bij een bouwproject betrokken, zodat we de beste technische en economische oplossing kunnen uitwerken.

We investeren voortdurend in CNC-gestuurde machines, zodat we de meest uitdagende projecten met een hoge complexiteitsgraad en technische vereisten perfect aankunnen.

Klanten willen zo snel mogelijk de vruchten plukken van hun investeringen. Het respecteren van levertijden is hierbij voor hen cruciaal. Zij verwachten een proactieve houding van hun leveranciers in het zoeken naar economische oplossingen die de efficiëntie van hun productie-eenheid of kantoorgebouw kan verhogen.

Laat dit nu net onze sterkte zijn: kortere levertermijnen en hogere toegevoegde waarde dankzij een hoge productiviteit en technische kennis.

 

Wenst u meer informatie over onze activiteiten?