Eerste delen van de Busbrug te Zwolle zijn op de bouwplaats!

U bent hier

Eerste delen van de Busbrug te Zwolle zijn op de bouwplaats!

Victor Buyck Steel Construction Busbrug Zwolle

Zwolle, Nederland - Victor Buyck bouwt in opdracht van BAM voor ProRail het 110 meter lange stalen brugdek voor de nieuwe busbrug in Zwolle. Met uitzonderlijk vervoer zullen we de brug in 30 delen naar de bouwplaats transporteren, waar onze montageploeg de brugdelen tot één geheel zal samen lassen.

VBSC-Zwolle-180124-1.jpg VBSC-Zwole-180125-1.jpg

In de werkhuizen van Victor Buyck werken onze mensen in spoedtempo om alle brugdelen op tijd klaar te hebben. Waar enkele maanden geleden enkel de stalen platen voor de brug te zien waren, liggen nu geassembleerde, gelaste en geconserveerde brugdelen. In de week van 22 januari vertrokken de eerste twee delen, die elk iets meer dan 80 ton wegen en meer dan 12 m lang zijn, met uitzonderlijk transport naar de bouwplaats in Zwolle, waar onze monteurs de stukken op de voorbouwlocatie afzetten.

Het samenbouwen van alle brugdelen op de bouwplaats zal ongeveer vier maanden duren. Eind mei zal Victor Buyck het volledige stalen dek van de busbrug over de sporen inrijden, tijdens een grote buitendienststelling die maximaal 42 uur mag duren.

Victor Buyck Steel Construction Busbrug Zwolle