Eerste delen van nieuwe dorpsbrug Ingelmunster op de bouwplaats

U bent hier

Eerste delen van nieuwe dorpsbrug Ingelmunster op de bouwplaats

Ingelmunster, België - Afgelopen vrijdag, 24 augustus 2018, heeft Victor Buyck de eerste vier stalen delen geladen in haar werkplaatsen te Wondelgem.  De komende weken zullen onze monteurs alle 14 delen van de nieuwe dorpsbrug lossen en plaatsen op de bouwplaats in Ingelmunster. De stalen onderdelen voor de nieuwe dorpsbrug wegen samen ongeveer 1.400 ton.

De nieuwe dorpsbrug bestaat uit  twee parallelle stalen kokers die naast elkaar van het ene landhoofd naar het andere landhoofd strekken, 300 meter verderop. De kokers bestaan uit architecturale vakwerken ontworpen door bureau Ney & Partners.

Vanaf eind september zullen de omwonenden de eerste glimp van de nieuwe ‘skyline’ van Ingelmunster kunnen aanschouwen. Het daaropvolgende jaar worden achtereenvolgens de kokers aan elkaar gelast en zullen aannemers Artes Depret en Stadsbader het betonnen rijdek bovenop de stalen brug realiseren.

Voor het aanleveren van de delen naar de bouwplaats heeft Victor Buyck ervoor gekozen om zoveel mogelijk de delen via het water aan te voeren om zo de hinder voor omgeving en de ecologische voetafdruk te beperken. De brugdelen worden op de bouwplaats geplaatst met zware montagekranen en onze SPMT’s (platformwagens).

Ingelmunster-1808281.jpg