Spoorbrug Kuringen ingevaren op definitieve locatie

U bent hier

Spoorbrug Kuringen ingevaren op definitieve locatie

Victor Buyck Steel Construction Spoorbrug Kuringen

Kuringen, België - Invaren spoorbrug op definitieve locatie

Het is een heuse krachttoer geweest om onder de huidige, moeilijke omstandigheden de brug te Kuringen klaar te maken voor het invaren. De voorbije maanden hebben onze medewerkers op de bouwplaats grote inspanningen geleverd om – met strikt respect voor de COVID-19 voorzorgsmaatregelen - de diverse brugdelen op de voormontageplaats aan elkaar te lassen en te schilderen. De 1.550 ton zware en 121 meter lange brug is de afgelopen dagen opgevijzeld tot op definitieve hoogte en vervolgens gisteren (26 april), opgenomen op SPMT’s, zelfrijdende platformwagens. Deze SPMT’s hebben de brug op ponton gereden. Dit ponton heeft - zoals een veerpont – één zijde van de brug overgezet naar de andere oever. Vervolgens hebben SPMT’s op beide oevers de brug naar zijn finale locatie gereden en afgezet op de nieuwe landhoofden.

Victor Buyck dankt al haar medewerkers en alle betrokkenen op dit project, die het samen mogelijk gemaakt hebben de brug op de voorziene datum in te varen. Een huzarenstuk!

qZTHkhRQ.jpeg 1.jpg

De vervanging van de spoorbrug in Kuringen gebeurt in opdracht van De Vlaamse Waterweg en Infrabel. Victor Buyck voert de werken uit samen met Jan De Nul, Herbosch Kiere en Strukton Rail. De invaaroperatie werd verzorgd door Sarens.

A.jpg B(2).jpg