Testimonial: Stage op de engineeringsafdeling van Victor Buyck

U bent hier

Testimonial: Stage op de engineeringsafdeling van Victor Buyck

Victor Buyck Steel Construction Alice Vertommen

Eeklo, België - in september en oktober mochten we masterstudent industrieel ingenieur bouwkunde Alice verwelkomen voor een stage. Wat ze er van vond, kan je hier lezen in haar getuigenis:

Als student 1ste master industrieel ingenieur bouwkunde aan de KU Leuven liep ik een stage bij Victor Buyck Steel Construction. Gedurende 4 weken (26/9/22 – 21/10/22) kon ik het reilen en zeilen op de afdeling Engineering van nabij opvolgen. 

Ik kreeg meteen boeiende en uitdagende projecten voorgeschoteld. Zo heb ik hijsogen berekend, ondersteuningen ontworpen voor het project Meulestedebrug maar ook verschillende spreadsheets gemaakt voor tijdelijke blokkeringen. Dit allemaal onder zeer goede begeleiding van één van de projectingenieurs bij VBSC. Het programma Scia Engineer wordt vaak gebruikt, tijdens mijn stage heb ik dus ook hierover veel extra kennis opgedaan. Gedurende twee uitgebreide rondleidingen op de site in Wondelgem en in Eeklo heb ik ‘live’ kunnen volgen hoe een brugdeel van 700 ton werd verreden uit de loods.

Ik heb mijn stage heel positief ervaren. De begeleiding was zeer goed, de collega’s waren steeds bereid om te helpen en het werk was gevarieerd en leerrijk. Aangezien hetgeen ik heb gedaan ook effectief zal gebruikt worden door VBSC was het niet alleen voor mij maar ook voor VBSC een zeer nuttige ervaring.

Na deze stage ben ik nog meer fan van de metaalbouw en de staalsector.

Een stage bij Victor Buyck is dan ook zeker een aanrader voor iedere ingenieursstudent bouwkunde met interesse voor staalbouw

- Alice Vertommen

Heb je door het lezen van deze testimonial ook zin een boeiende stage bij Victor Buyck? 

Neem dan gerust contact op!

10/11/2022