Transport van eerste brug Cluster II naar de werf

U bent hier

Transport van eerste brug Cluster II naar de werf

Lummen, België - Na een intensieve fabricageperiode is de afgelopen week de eerste brug van het project Cluster II naar de werf getransporteerd in samenwerking met Sarens. Het project omvat 5 generieke bruggen over het Albertkanaal die Victor Buyck tekent, fabriceert en monteert in opdracht van Via T Albert vanaf september 2019 tot en met mei 2022.

Op zondag 21 juni is het brugdek samen met de vijf bouwdelen die later de bogen van de brug zullen vormen en enkele stellingen, op een ponton geladen in onze vestiging te Wondelgem. Na een vlotte roll-on operatie en een reis langs de Vlaamse waterwegen is het brugdek vier dagen later op de werf in Lummen aangekomen.

Voor de roll-off operatie op donderdag 25 juni is het brugdek in langse richting van het ponton gereden. Na een kort zijdelings manoeuvre is de brug afgezet op de ondersteuningsstoelen.

In de komende weken plaatsen onze monteurs de boogbenen en broekstuk in positie op de montagetorens. Vervolgens worden de bouwdelen gelast om uiteindelijk de conservering rond de werfvoegen bij te werken. Het invaren van de eerste brug vindt plaats in Lummen in november 2020.

In de tussentijd werkt Victor Buyck aan de tweede van vijf bruggen in onze ateliers in Eeklo en Wondelgem.

IMG_20200621_102418.jpg

IMG-20200625-WA0005.jpg