Victor Buyck installeert bogen van de nieuwe wegbrug over de Leie tussen Ooigem en Desselgem

U bent hier

Victor Buyck installeert bogen van de nieuwe wegbrug over de Leie tussen Ooigem en Desselgem

Victor Buyck Steel Construction - Wegbrug Ooigem

Waregem/Wielsbeke, België - Op zaterdag 13/11/2021 heeft Victor Buyck de boog van de nieuwe wegbrug over de Leie tussen Ooigem en Desselgem geïnstalleerd.

De vijf delen van de boog werden op woensdag 10/11/2021 op een ponton geladen in Wondelgem en vervolgens via de binnenwateren getransporteerd naar de werf. Met behulp van een 400T kraan op de ene oever en een 700T kraan op de andere oever werden zaterdag eerst de 4 boogbenen geplaatst. Tot slot hebben we het centrale boogdeel geïnstalleerd via een duolift.

Dit was meteen het laatste deel van het installatiedrieluik voor dit project. Eerder transporteerde en installeerde Victor Buyck al het middendeel en de booggeboortes.

Hiermee is een einde gekomen aan de fabricage van dit project in de ateliers van Victor Buyck in Eeklo en Wondelgem, waar onze mensen ondanks een krappe planning de vooropgestelde leverdata heeft kunnen waarmaken. Chapeau hiervoor!

De komende twee maanden zullen de collega’s op de werf dit project de brug verder afwerken: werfvoegen lassen en conserveren, hangers installeren en tenslotte de stellingtorens verwijderen.

Victor Buyck Steel Construction - Wegbrug Ooigem (1).jpg     Victor Buyck Steel Construction - Wegbrug Ooigem (2).jpg Victor Buyck Steel Construction - Wegbrug Ooigem (3).jpg     Victor Buyck Steel Construction - Wegbrug Ooigem (4).jpg​​​​​​​ Victor Buyck Steel Construction - Wegbrug Ooigem (5).jpg     Victor Buyck Steel Construction - Wegbrug Ooigem (6).jpg​​​​​​​