Victor Buyck installeert liggers in weervast staal over de Brusselse Ring voor ecorecreaduct De Priorij

U bent hier

Victor Buyck installeert liggers in weervast staal over de Brusselse Ring voor ecorecreaduct De Priorij

Victor Buyck Steel Construction Ecorecreaduct Hoeilaart

Hoeilaart, België - Tijdens het Pinksterweekend heeft Victor Buyck vier liggers geïnstalleerd voor het ecorecreaduct De Priorij over de Brusselse Ring. Via deze nieuwe brug zullen pendelaars en recreanten in de toekomst vanaf het station van Groenendaal over de Ring tot aan het Bosmuseum kunnen wandelen en fietsen. Ook de dieren in het Zoniënwoud kunnen via deze weg straks de Ring veilig oversteken.

De scope van Victor Buyck bestaat uit het fabriceren en installeren van 4 stalen liggers met elk een lengte van 54 meter en een gewicht van 70 ton in weervast staal. Deze zijn tussen augustus 2022 en februari 2023 gefabriceerd in de ateliers in Wondelgem en daar vervolgens een paar maanden gestockeerd op de terreinen buiten. In die tijd is onder invloed van de buitenlucht de voor weervast staal typische beschermende roestlaag aan het oppervlak ontstaan die enerzijds zorgt voor een bescherming tegen verdere corrosie en anderzijds zorgt voor de typische kleur.

Op vrijdag 26/05/2023 om 21h00 is het konvooi van vier speciale transporten vertrokken naar de werf. De liggers met een maximale lengte van 54,5 meter zijn de langste die ooit via de weg vertrokken zijn bij Victor Buyck in Wondelgem. Het naar buiten rijden van de site van Victor Buyck leverde dan ook al spectaculaire beelden op. Na een tocht via Zelzate, Antwerpen en Brussel – waarbij zelfs het viaduct van Vilvoorde volledig gestremd werd voor het andere verkeer om een veilige passage van het konvooi te garanderen – zijn de liggers iets na middernacht op de werf aangekomen.

VBSC - Installatie ecorecreaduct (1).jpg   VBSC - Installatie ecorecreaduct (2).jpg

Op zaterdag 27/05/2023 om 22h00 is Victor Buyck gestart met het inhijsen van de liggers. Aangezien deze zich boven de Brusselse Ring bevinden, was een volledige stremming van het verkeer op de Ring tijdens het kritieke moment van het hijsen vereist. Dankzij de goede afstemming met de politie is dit beperkt tot vier keer telkens minder dan 15 minuten blokrijden. Voor het inhijsen werden twee mobiele kranen van 250 ton ingezet. Tegen 03h40 op zondagochtend was de laatste ligger gepositioneerd.

VBSC - Installatie ecorecreaduct (4).jpg   VBSC - Installatie ecorecreaduct (6).jpg

Voor Victor Buyck zit hiermee het werk er op. Het komende half jaar voert de civiele aannemer nog de verdere werken uit, zodanig dat dit ecorecreaduct in het voorjaar van 2024 kan geopend worden.

Met dank aan de klant de Werkvennootschap, de civiele hoofdaannemer Stadsbader Contractors, Transportbedrijf Van Egdom en kraanfirma Sarens


Externe links: