Victor Buyck wint Belgische Staalbouwprijs met brug te Mechelen

U bent hier

Victor Buyck wint Belgische Staalbouwprijs met brug te Mechelen

Op 8 november organiseerde Infosteel in Affligem haar traditionele Staalbouwdag, een event voor alle stakeholders (architecten, opdrachtgevers, aannemers, studiebureaus, leveranciers en uiteraard ook de staalbouwers) die van dicht of van ver met staalbouw te maken hebben. Wederom waren de ingediende projecten een toonbeeld van de waaier aan mogelijkheden die staal biedt.

Tijdens  de Staalbouwdag worden naar goede gewoonte ook de Staalbouwprijzen uitgedeeld. Victor Buyck was 4 keer genomineerd, in verschillende categorieën.

Uiteindelijk mochten we tweemaal het podium op om de Staalbouwprijs van die categorie in ontvangst te nemen:

De spoorbrug KW06 over de Leuvense Vaart te Mechelen, een complexe integraalbrug met onderliggende tunnel naast historische vierendeelbruggen, won in de categorie Burgelijke Bouwkunde. De brug is een ontwerp van Tuc Rail. Victor Buyck heeft de brug gebouwd voor hoofdaannemer THV MAST in opdracht van Tuc Rail. De heer Bart De Pauw van Tuc Rail was ook aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen.

nieuwe-brug-onder-PA190025.jpg

In de categorie Industriebouw won het project Bouwmaterialendorp, gelegen in de haven van Brussel. De jury onderstreept het duurzame aspect van deze herontwikkeling. Victor Buyck fabriceerde een aantal spanten voor aannemer Cordeel.

Vergotedok-Brussel.jpg

12/11/2018