Victor Buyck Steel Construction Guerville
Frankrijk - 2019 - Bruggen

Viaduct A13 van Guerville

Afgewerkte projecten

U bent hier

Beschrijving

Het bestaande viaduct van Guerville, gebouwd in de jaren ’60, heeft dringend nood aan vernieuwing. Om deze brugdekken, die lopen langsheen de A13 tussen Parijs en Normandië, te onderhouden, werd besloten een nieuw viaduct te bouwen. Zodoende zal gedurende de reparatiewerken de sterke verkeersstroom omgeleid kunnen worden via het nieuwe brugdek en zullen de gemiddeld 120.000 wagens die dagelijks langsheen dit traject rijden zo min mogelijk gehinderd worden. Na de onderhoudswerken zal de brug blijven staan om extra rijstroken te voorzien aan de A13.

Het viaduct zal boven de nationale route D113 lopen, alsook boven de spoorwegen die Parijs en Normandië verbinden. Boven de brug lopen een aantal hoogspanningskabels. Noodzakelijkerwijs werd er dus voor een slanke brugconstructie geopteerd. Het brugdek, met een totale overspanning van 360 m, bestaat uit twee samengestelde hoofdliggers welke door dwarsdragers worden verbonden. De hoofdliggers hebben een hoogte van ruwweg 4 m en het hele dek is 16,5 m breed.

De opbouw van de brug zal in meerdere fasen gebeuren. De brug wordt opgedeeld in afzonderlijke elementen welke geprefabriceerd worden en getransporteerd naar de werf. Ter plaatse worden deze verschillende moten dan aan elkaar gelast aan één kant van het wegdek. Vervolgens wordt het brugdek ‘gelanceerd’, over de afzonderlijke pijlers, met behulp van hydraulische vijzels naar de andere zijde. Vanwege de grote lengte zal de brug in drie afzonderlijke fasen worden gelanceerd.

Projecttype en locatie

Type: 
Bruggen
Categorie: 
Wegbruggen
Land: 
Frankrijk
Locatie: 
Guerville
Startdatum project: 
Einddatum project: 

Project specificaties

Dimensies: 
360m x 16,5m (L x B)
Tonnage: 
2600
Opdrachtgever: 
SANEF - SAPN
Aannemer(s): 
Bouygues TP - Bouygues TRPF - VBSC - Colas - DTP
Staalbouwer: 
Victor Buyck Steel Construction
Architect(en): 
Agence l'Anton & Associés - Strates
Studiebureau: 
C²ODA

 

 

Victor Buyck Steel Construction Guerville
Victor Buyck Steel Construction Guerville
Victor Buyck Steel Construction Guerville
Victor Buyck Steel Construction Guerville

Vergelijkbare projecten

Victor Buyck Steel Construction Pater Sangersbrug
België - 2026 - Bruggen

Pater Sangersbrug

Victor Buyck Steel Construction Talbrücke Rahmede
Duitsland - 2024 - Bruggen

Talbrücke Rahmede

Bekijk alle projecten