19 Bruggen over het Albertkanaal

U bent hier

19 Bruggen over het Albertkanaal

Victor Buyck Steel Construction 19 Bruggen Albertkanaal

Met trots willen we onze bijdrage aan de opwaardering van het Albertkanaal in de schijnwerpers zetten. Dit project, dat de laatste weken veel aandacht heeft gekregen in de media, markeert een keerpunt in de transportinfrastructuur van België.

Tussen 2007 en 2024 heeft het Albertkanaal een grootschalige transformatie ondergaan, met als doel het mogelijk maken van vier lagen containers en het bevorderen van Short Sea Shipping. Als een van de cruciale partners hebben wij een bijzondere rol gespeeld door maar liefst 19 bruggen over het kanaal te realiseren. Deze prestatie is des te opmerkelijker gezien het totaal van 62 bruggen.

2. Vroenhoven (4).jpg     6. Oelegem (1).jpg

Enkele van onze prominente brugprojecten omvatten de bruggen te Vroenhoven, de brug te Kanne, de brug van den Azijn, de fietsbrug bij Tessenderlo, de spoorbrug te Kuringen, en 5 van de bruggen van de PPS Cluster II. Deze bruggen zijn niet alleen essentieel voor de verbetering van de transportinfrastructuur, maar symboliseren ook onze toewijding aan vakmanschap en innovatie.

8. Kempense N-Z (1).jpg   3. Noorderlaan (10).jpg  

Naast onze eigen inspanningen zijn we dankbaar voor de samenwerking met onze vele partners en De Vlaamse Waterweg. Hun expertise en toewijding hebben bijgedragen aan het succes van deze projecten en benadrukken het belang van samenwerking binnen onze industrie.

Als team kijken we met trots terug op onze rol in dit baanbrekende project. We zijn vastbesloten om blijvend te streven naar innovatie en duurzaamheid in de transportsector, en om bij te dragen aan een betere toekomst voor transport in België en daarbuiten.

Hieronder kan u ook een filmpje bekijken met beelden van alle 19 bruggen!


Externe media: