Brug Lummen over Albertkanaal ingevaren

U bent hier

Brug Lummen over Albertkanaal ingevaren

Victor Buyck Steel Construction Brug Lummen

Lummen, België – Het harde werk van het afgelopen jaar heeft in het weekend van 14 en 15 november 2020 geleid tot een vlotte en succesvolle invaaroperatie van de eerste brug van het project Cluster II. Het project omvat 5 generieke bruggen over het Albertkanaal, die Victor Buyck tekent, fabriceert en monteert in opdracht van Via T Albert vanaf september 2019 tot en met mei 2022. De brug van Lummen is de eerste van die vijf bruggen, en is 123 meter lang en weegt zo’n 950 ton.

In de week van 9 november heeft het werfteam de invaaroperatie voorbereid op het montageterrein. De brug is die week opgevijzeld tot op de nodige hoogte voor het invaren, waarna SPMT’s met een ondersteuningsstructuur het volledige gewicht van de brug hebben overgenomen. Vervolgens hebben SPMT’s op zaterdagnamiddag 14 november de brug vanaf het montageterrein op het ponton gereden.

Zondag 15 november is het belangrijkste deel van de operatie vervolgens uitgevoerd, het varen van de brug boven haar landhoofden. Omwille van de weersvoorspelling hebben we beslist de operatie om 6u30 ’s ochtends te starten, 2u vroeger dan oorspronkelijk voorzien. Dit heeft ervoor gezorgd dat de brug rond de middag op haar definitieve locatie lag en Victor Buyck de operatie veilig en volgens planning kon beëindigen.

Victor Buyck wenst al haar medewerkers en alle betrokken partijen te bedanken voor hun inzet, samen hebben we het mogelijk gemaakt om de eerste van onze vijf bruggen van het project Cluster II op de voorziene datum af te werken en in te varen. Een heel mooie prestatie!

Victor Buyck Steel Construction Invaren Brug Lummen (2).jpg Victor Buyck Steel Construction Invaren Brug Lummen (3).jpg
Victor Buyck Steel Construction Invaren Brug Lummen (1).jpg Victor Buyck Steel Construction Invaren Brug Lummen (4).jpg

Na deze succesvolle operatie kijken we ondertussen alweer vooruit naar de volgende brug van het Cluster II project. Eind november zullen we de tweede brug, met bestemming Meerhout, vanuit de ateliers van Victor Buyck naar het montageterrein aanvoeren per ponton.
Deze brug zullen we in mei 2021 invaren in definitieve positie.

 

De indrukwekkende operatie is ook de media niet ontgaan: