Busbrug Zwolle over de sporen ingereden

U bent hier

Busbrug Zwolle over de sporen ingereden

Zwolle, Nederland - In het weekend van 19 en 20 mei 2018 heeft het harde werk van de afgelopen maanden geleid tot een succesvolle inrijoperatie van de Busbrug te Zwolle. De inspanningen in de werkhuizen van Victor Buyck hebben ervoor gezorgd dat de laatste brugdelen, conform planning,  op donderdag 12 april naar Zwolle vertrokken zijn. Op de bouwplaats hebben onze monteurs, lassers en schilders  gelijktijdig aan hoog tempo gewerkt om de brugdelen tot één geheel samen te lassen en de conservering op punt te stellen.

 Op 9 mei was het stalen gedeelte van de busbrug volledig klaar en begon de firma Sarens met de voorbereidingen voor het inrijden van de brug. Zij vijzelden in de week voorafgaand aan het inrijden de 108 m lange en 950 t wegende S-vormige brug zo'n 7m omhoog, vooraleer ze op de transportstructuren te plaatsen. Deze transportstructuren bevonden zich in een eerste fase onder het midden van de brug en onder één van de twee uiteinden. Met één uiteinde zo’n 60 m in overkraging werd de brug zaterdagnacht over de sporen gereden. Vervolgens werd onder het uitkragende uiteinde een nieuwe transportstructuur geplaatst, die er samen met de transportstructuur op het andere uiteinde van de brug voor zorgde dat de brug tot op haar definitieve positie boven de pijlers kon worden getransporteerd.

Uiteindelijk vond de Busbrug geheel volgens planning op zondagochtend 20 mei zijn definitieve positie, boven de twee tijdelijke stalen pijlers in afwachting van de verdere aansluiting met de betonnen landhoofden.

Zwolle-Busbrug-op-SPMTs.jpg Zwolle-Busbrug-afgezet.jpg

De geometrie van de brug, de vele hinderpalen en randvoorwaarden op de bouwplaats en ter plaatse van de sporen maakten van deze inrijdoperatie één van de meest complexe die we ooit uitgevoerd hebben. Van harte gefeliciteerd aan iedereen binnen en buiten Victor Buyck met het mede mogelijk maken van deze glansprestatie!

 Meer beelden te bekijken op :

Samenbouw van de brug: 

 

Inrijden van de brug: