Fabricage van Great Yarmouth basculebrug afgerond

U bent hier

Fabricage van Great Yarmouth basculebrug afgerond

Deze week is een belangrijke mijlpaal voor Victor Buyck Steel Construction, we ronden de fabricage- en corrosiebeschermingsfase van het Great Yarmouth project af. We hebben meer dan 1100 ton staal aan elkaar gelast om twee bascule brughelften te maken, elk van 45 bij 25 bij 6 meter.

De brugdelen zijn uitkragend in onze werkplaats gebouwd als proefmontage voor de werfomstandigheden. De grote contragewicht kamer aan het uiteinde van de brug wordt later gevuld met beton om als tegenwicht te dienen voor het uitkragende dek gedeelte. Dankzij de grote werkplaatsen en de toegang tot de waterweg kunnen we de brughelften als geheel transporteren en installeren, waardoor het werk op de werf vermindert en de kwaliteit verbetert.

We verplaatsen nu de brugdelen naar buiten, waar de mechanica-specialist de brug zal uitrusten met de mechanische en elektrische onderdelen die nodig zijn om deze brug te laten werken, voorafgaand aan het transport en de installatie in Great Yarmouth.

De brughelften zullen het hart vormen van het Great Yarmouth Third Crossing-project, een project van £ 120 miljoen dat door hoofdaannemer BAM Farrans JV voor Norfolk County Council wordt gebouwd en wordt ondersteund door ontwerpers Roughan & O'Donovan en Hardesty & Hannover.

Help jij ons een naam te vinden voor de nieuwe brug?

IMG_1299.jpgIMG_6951.jpgIMG_6978_0.jpg

Filmpje van het buitenrijden: