Feestelijke opening Munkenbrug

U bent hier

Feestelijke opening Munkenbrug

Victor Buyck Steel Construction Munkenbrug Ooigem

Waregem/Wielsbeke, België - Zondag 3 april 2022 zal niet alleen de geschiedenisboeken ingaan als de dag waarop Mathieu van der Poel voor de tweede keer de Ronde Van Vlaanderen won, maar ook als de dag waarop de nieuwe wegbrug over de Leie tussen Ooigem en Desselgem feestelijk ingehuldigd werd! Maar liefst 800 mensen konden genieten van een optocht van de fanfare, een vuurspektakel en frietjes en frikandellen met zicht op de prachtige nieuwe brug. Iedereen was vol lof over de 99 meter lange, 19 meter brede en 1000 ton zware boogbrug, die vanaf heden gekend staat onder de naam ‘Munkenbrug’.

Een paar dagen eerder werd de brug aan een ultieme test onderworpen: de belastingsproef. Twaalf volgeladen vrachtwagens, goed voor een totaal gewicht van maar liefst 520 ton (!), werden in verschillende configuraties op de brug geparkeerd en de doorbuigingen van de brug werden opgemeten. De resultaten hiervan lagen volledig in lijn met de berekeningen, waarop onze klant De Vlaamse Waterweg het groene licht gaf voor de opening van de brug. Diezelfde dag werd ook de A-inspectie uitgevoerd. De bruginspecteurs van De Vlaamse Waterweg hadden alleen maar lovende woorden voor het uitgevoerde werk: 

“De A-inspectie is uitgevoerd. We waren blij verrast met de afwerkingsgraad van zowel het beton als staal. Het is een van de beste nieuwe bruggen die we al tegengekomen zijn. Hiermee wordt het belang van een goede aannemer en staalboer, en zorgvuldige opvolging nog maar eens aangetoond.”

Victor Buyck Steel Construction - Munkerbrug Ooigem (4).jpg  Victor Buyck Steel Construction - Munkerbrug Ooigem (5).jpg

Hiermee komt er na 640 dagen een einde aan dit project dat Victor Buyck startte op 1 juli 2020. We mogen terecht fier zijn op het geleverde werk!

Dank aan alle collega’s bij Victor Buyck die hebben meegewerkt aan dit project. Van de ingenieurs tot de monteurs, van de aankopers tot de lassers, van de tekenaars tot de schilders: het is dankzij de inzet van elk van hen dat we dit prachtige resultaat bereikt hebben!

Victor Buyck Steel Construction - Munkerbrug Ooigem (1).jpg  Victor Buyck Steel Construction - Munkerbrug Ooigem (2).jpg

Victor Buyck Steel Construction - Munkerbrug Ooigem (3).jpg  Victor Buyck Steel Construction - Munkenbrug Ooigem (6).jpg

 

Zie ook: