Nieuwe voetgangersbrug geïnstalleerd in Bath

U bent hier

Nieuwe voetgangersbrug geïnstalleerd in Bath

Victor Buyck Steel Construction Bath Quays Bridge

Bath, UK – Afgelopen weekend heeft Victor Buyck de nieuwe Bath Quays voetgangersbrug over de rivier Avon geïnstalleerd.

Sinds begin oktober 2020 heeft het werfteam ter plaatse alles in gereedheid gebracht om de grote hijsoperatie te kunnen laten plaatsvinden. De brugdelen zijn na de werken in de eerste fase verder afgewerkt en de grote 600-tons rupskraan is opgebouwd op een hiertoe speciaal voorziene fundering.

Op zaterdag 7 november is het noordelijke deel van het brugdek in de loop van de dag gemonteerd boven het land, een hijs van 66 ton op 33,7 meter.

In de nacht van zondag 8 op maandag 9 november is het zuidelijke deel van het brugdek gemonteerd boven de rivier tijdens een volledige sperring. Om 20u kon het hijsen van het brugdek beginnen, een hijs van 60 ton op 62,6 meter. Omstreeks middernacht hadden onze monteurs de twee brugdelen met elkaar verbonden en is de rivier terug opengesteld voor het publiek, 7 uur vroeger dan gepland!

Victor Buyck heeft de operatie uitgevoerd volgens de aanbevelingen van de “Construction Leadership Council” en de geldende wetgeving in het Verenigd Koninkrijk omtrent COVID-19.

Deze operatie is het resultaat van een mooie en constructieve samenwerking met onze klant en verschillende partners, waarvoor we hen ook oprecht willen bedanken.

  • Klant: Bath & North East Somerset Council
  • Project Manager: Gardiner & Theobald
  • Architect: Marc Mimram Architecture
  • Studiebureau: Webb Yates
  • Supervisor: WSP
  • Principle Designer: Currie & Brown
  • Civiele aannemer: BAM Construction
  • Partner hijsoperatie: Sarens U.K.

Victor Buyck Steel Construction - Installation Bath Quays Bridge (1).jpgVictor Buyck Steel Construction - Installation Bath Quays Bridge (2).jpgVictor Buyck Steel Construction - Installation Bath Quays Bridge (3).jpgVictor Buyck Steel Construction - Installation Bath Quays Bridge (5).jpg
(Image courtesy of B&NES Council)