Sinterklaasfeest 2019

U bent hier

Sinterklaasfeest 2019

Eeklo, België - Op zondag 1 december 2019 vierden een 50-tal Victor Buyck Steel Construction-medewerkers en hun gezinnen opnieuw de verjaardag van de goedheilig man.

In slechts 3u toverden 10 vrijwilligers in alle vroegte (voor sommige tè vroeg) de evenementenzaal van het sportpark Eeklo om tot een waar kinderparadijs! De gebruikelijke springkastelen, puzzelmatten, mega-Legoblokken en een kleurhoekje waren voor de organisatie echter niet genoeg om 90 kinderen te entertainen. Daarom voorzag ze voor het eerst dit jaar een echte clown! Clown Tyno bracht zijn minifietsjes, reuzenbal, “zotte” fiets en bolderkar met modelleerballonnen mee.

Toen de Sint rond 09.45u klaarstond om binnen te komen nam Clown Tyno de presentatie voor zijn rekening en deed dat als een echte pro. De kinderen verzamelden zich rond het podium en onder begeleiding van “Zie ginds komt de stoomboot” schreed Sinterklaas de zaal binnen.

Tyno had nog een eitje te pellen met Sinterklaas over zijn cadeau van vorig jaar, de zotte fiets. Hij vond het een moeilijke fiets om op te rijden en had eigenlijk iets anders gewild. Sinterklaas geloofde echter in de capaciteiten van de clown en moedigde hem, samen met alle kinderen, aan om zijn kunstjes op de zotte fiets te tonen. Dit lukte wonderwel waarop iedereen de clown trakeerde op een applausje.

Terwijl de kinderen 1 voor 1 langsgingen bij de Sint voor hun cadeautje en een zakje heerlijke chocolade genoten alle aanwezigen van een uitgebreid ontbijtbuffet.

Ondertussen was Tyno druk in de weer met ballonnen plooien. Simpele ballonnen toverde hij om tot draken, dino’s, eenhoorns, zwaarden en zo veel meer! Enkele collega’s probeerden de minifietsjes en de zotte fiets uit, de een was hierin al wat succesvoller dan de ander. Pieter bleek er een krak in te zijn en kon zo doorgaan als sidekick van de clown.

Rond 11.45u was het tijd om de Sint uit te wuiven. De nog aanwezige kinderen zongen een afscheidslied en begeleidden Sinterklaas naar buiten.

Na het opruimen blikte de organisatie terug op een heel geslaagde editie van het sinterklaasfeest. Door alle positieve reacties kijken we al uit naar volgend jaar!

16/12/2019