Sluitstukken Dorpsbrug Ingelmunster geplaatst

U bent hier

Sluitstukken Dorpsbrug Ingelmunster geplaatst

Ingelmunster, België - Op 22 september hebben de monteurs van Victor Buyck de sluitstukken van de nieuwe dorpsbrug te Ingelmunster geplaatst. De twee 100 ton zware middendelen, die de eerder geplaatste aanbruggen met elkaar over het water heen verbinden, vormen het orgelpunt van meerdere succesvolle en veilige montageoperaties over een periode van een maand.

Bij het krieken van de dag hadden onze monteurs het westelijke middeldeel in het binnenschip aangeslagen. Een hydraulische kraan met capaciteit van 500 ton hees het stuk uit het schip. Na een korte zwenkbeweging is het stuk in de clamage genomen en op eentijdelijke steun afgezet.

Vervolgens heeft de hydraulische kraan zich verplaatst naar de hijspositie voor het oostelijk middendeel. Ondertussen had het binnenschip zich gedraaid in de zwaaikom. Vervolgens werd het oostelijke deel aangeslagen en met een krap manoevre tussen het westelijke sluitstuk en de tijdelijke brug ook naar zijn definitieve locatie gebracht.

Ingelmunster-180922-2.jpg

Kort na de middag had de werfploeg de klus geklaard. In de komende maanden zullen de lassers van Victor Buyck de bouwplaatsvoegen aan elkaar lassen. Als laatste voorzien we de brug ter plaatse van de lassen ook nog van metallisatielaag en een verflaag in de eindkleur van de brug.