Nieuwe Dorpsbrug te Ingelmunster genomineerd voor een Publica Award

U bent hier

Nieuwe Dorpsbrug te Ingelmunster genomineerd voor een Publica Award

Victor Buyck Steel Construction Ingelmunster Dorpsbrug

De nieuwe Dorpsbrug (Ingelmunster) is genomineerd voor een Publica Award. Dat heeft ze onder andere te danken aan haar dubbele functionaliteit: deze brug vergroot niet alleen de binnenvaartcapaciteit van het kanaal Roeselare-Leie, maar is bovendien ook een architecturale parel die het centrum van Ingelmunster verbindt. Er werd hier gekozen voor een lange brug die qua materiaal en look perfect past bij het nabijgelegen marktplein en kasteeldomein.

Dat deze brug prioritair werd aangepakt, is te danken aan het Europees gesubsidieerd binnenvaartproject Seine Schelde Vlaanderen. Dit vooral omdat het de laagste brug op het betreffende kanaal was. Dankzij de succesvolle afronding van dit project  van Seine Schelde Vlaanderen krijgt de binnenvaart in deze streek nu nog meer ruimte om uit te groeien tot een sterk alternatief voor goederenvervoer op de weg.

De Dorpsbrug werd genomineerd in de categorie Urban Development, Infrastructure & Mobility. Meer weten over het project? Lees er alles over in dit artikel van Made in West-Vlaanderen.


https://www.madeinwest-vlaanderen.be/branded-content/de-dorpsbrug-architecturale-parel-van-ingelmunster/

14/05/2020