Victor Buyck Steel Construction wint Benelux Steel Bridge Award!

U bent hier

Victor Buyck Steel Construction wint Benelux Steel Bridge Award!

Victor Buyck Steel Construction Brigandsbrug Benelux Steel Bridge Awards

Antwerpen, België - Dit jaar ging de Benelux Steel Bridge Contest 2023 door in het majestueuze Havenhuis in Antwerpen. Uit de 54 inzendingen heeft de jury onder leiding van Wim Hoeckman drie prijzen gekozen.

Met trots kunnen wij meedelen dat Victor Buyck Steel Construction in de categorie verkeersbruggen de prijs voor de Brigandsbrug in Ingelmunster over het kanaal Roeselare-Leie heeft in ontvangst mogen nemen.

De jury motiveerde de keuze als volgt:

"De brug, ontworpen van Ney & Partners, bekoorde de jury zowel op het vlak van detaillering, afwerking en uitvoering. De TM Artes-Depret – Victor Buyck Steel Construction – Stadsbader verdient alle lof voor het ingenieus uitgedokterde montageconcept om de brug te bouwen zodat uiteindelijk ook de juiste spatkrachten aanwezig waren.

Zowel de detaillering, de afwerking als de uitvoering getuigen van zeer hoge (esthetische) eisen, wat van de brug een echt kunstwerk maakt."

Karel Van Hecke, Project Manager Brigandsbrug:

"Deze slanke complexe structuur herbergt enorme krachten waarvoor we durven gevoelloos te worden. Als ik één ding geleerd heb op dit project dan is het dat het om een hyperstatische brug als deze succesvol te realiseren op de bouwplaats het van primordiaal belang is dat het Studiebureau, de Algemene Aannemer en de Staalbouwer elkaars uitgangspunten tot in detail begrijpen."

Victor Buyck Steel Construction Brigandsbrug Benelux Steel Bridge Awards   Victor Buyck Steel Construction Brigandsbrug Benelux Steel Bridge Awards


Naast de Brigandsbrug, die uiteindelijk de prijs in ontvangst mocht nemen, waren ook de Fietsersbrug in Tessenderlo en Pont Patton in Ettelbruck (Luxemburg) genomineerd voor een prijs. Ook de brug in Bath en Mayenne krijgen een speciale vermelding in de categorie Internationaal, waar er vanwege te weinig inzendingen geen winnaar werd gekozen. 

Een heel mooi rapport dus, en een meer dan indrukwekkende reeks projecten die we dankzij de voortdurende inzet van ons volledige team hebben gerealiseerd.

Victor Buyck Steel Construction Brigandsbrug Benelux Steel Bridge Awards

29/02/2024