Invaren van derde brug Cluster II in Oelegem

U bent hier

Invaren van derde brug Cluster II in Oelegem

Victor Buyck Steel Construction Cluster II

Oelegem, België – Na een intensieve bouwperiode op de werf in Oelegem is afgelopen weekend de derde brug van het project Cluster II ingevaren op haar definitieve locatie.

Het project omvat 5 generieke bruggen over het Albertkanaal die Victor Buyck tekent, fabriceert en monteert in opdracht van Via T Albert vanaf september 2019 tot en met mei 2022.

In maart dit jaar stond op deze blog reeds te lezen dat de bouwdelen van de brug aangekomen waren op de werf in Oelegem. In amper drie maanden tijd heeft het werfteam van Victor Buyck de brug verder afgewerkt ter voorbereiding van het invaren.

De brug is in de week van 21 juni opgevijzeld tot op de nodige hoogte voor het invaren, waarna SPMT’s met een ondersteuningsstructuur het volledige gewicht van de brug hebben overgenomen. Vervolgens hebben de SPMT’s op zaterdagavond en zondagnacht 27 juni de brug vanaf het montageterrein op het ponton gereden.

Zondag 27 juni is het belangrijkste deel van de operatie vervolgens uitgevoerd, het varen van de brug tot boven haar landhoofden. Na een vlotte operatie lag de brug kort na de middag op haar definitieve locatie.

Ondertussen werkt Victor Buyck op verschillende plaatsen intensief verder aan de 5 bruggen van het Cluster II project:

  • De eerste brug te Lummen is volledig afgewerkt
  • De tweede brug te Meerhout is ingevaren, hier werken we de schilderwerken nog verder af
  • De derde brug te Oelegem is ingevaren, hier werken we de schilderwerken nog verder af
  • De vierde brug te Kuringen wordt op de werf verder afgewerkt, in november 2021 zal deze brug worden ingevaren
  • De vijfde en laatste brug te Paal-Tervant wordt gefabriceerd in de ateliers van Victor Buyck, deze zal in september 2021 vervoerd worden naar de werf

Victor Buyck wenst al haar medewerkers en alle betrokken partijen te bedanken voor hun inzet!

Victor Buyck Steel Construction - Cluster II - Oelegem (1).jpg       Victor Buyck Steel Construction - Cluster II - Oelegem (2).jpg 

Victor Buyck Steel Construction - Cluster II - Oelegem - Hoofdfoto.jpg

Externe links: